OVA DJEVOJČICA JE OTIŠLA DA KUPI SLADOLED I NIKAD JE VIŠE NISU VIDJELI: Poslije 20 godina stigla je novčanica sa PORUKOM! – X-Portal
Vijesti

OVA DJEVOJČICA JE OTIŠLA DA KUPI SLADOLED I NIKAD JE VIŠE NISU VIDJELI: Poslije 20 godina stigla je novčanica sa PORUKOM!

Gotovo dvije decenije nakon što je Mikele Bigs nestala ispred svoje kuće u Arizoni, policija je dobila dojavu da je djevojčica živa. Do istražitelja je stigla novčanica od jednog dolara sa porukom na kojoj piše: “Živa sam.”

Novčanica od jednog dolara na kojoj se nalazi šifrovana poruka pojavila se u Viskonsinu prije sedmicu dana, više od 1.000 kilometara daleko od mjesta na kojem je Mikele nestala.

– Ja sam Mikele Bogs, oteta iz Mese, i živa sam – piše u šifrovanoj poruci na novčanici.

Novačanica je štampana 2009. godine. Rukopis na njoj djeluje kao dječiji, a ime Mikele je pogrešno napisano.

novcanica

Policija je novčanicu preuzela 14. marta ove godine, ali istražitelji strahuju da je možda riječ o nečijoj okrutnoj šali. Problem predstavlja to što nije moguće utvrditi koliko ljudi je bilo u konataku sa novčanicom i kao je ona uopšte dospjela tamo gdje je pronađena.Read the news about the message purportedly from.

– Novčanica je bila mali dašak nade, ali mi zapravo ništa ne možemo da uradimo s njom – rekao je jedan od istražitelja.

Mikele Bigs nestala je dok je čekala sladoled ispred kamiona sa sladoledom koji je stajao ispred njene kuće u Mesi u Arizoni.

View image on Twitter
View image on Twitter

Kimber, sestra nestale Mikele, posljednje je koja ju je vidjela živu 1999. godine. Razdvojile su se ispred kamiona sa sladoledom na 90 sekundi i u upravo u tom periodu Mikele je nestala. Bicikl nestale djevojčice pronađen je u susjednoj ulici, kao i nekoliko novčića kojima je planirala da plati sladoled.

IZVOR:(novi.ba/blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *