2 bijela labuda stalno obilaze obalu gdje je Šaban sjedio: Mještani Krčedina dižu spomenik kralju pjesme na mjestu gdje je pecao, a onda otkrili nepoznate detalje o Šauliću ! – X-Portal
Showbizz

2 bijela labuda stalno obilaze obalu gdje je Šaban sjedio: Mještani Krčedina dižu spomenik kralju pjesme na mjestu gdje je pecao, a onda otkrili nepoznate detalje o Šauliću !

Bijela kućica odmah pored vode koju je sagradio davnih godina, bila je njegovo utočište u trenucima kada mu je bilo potrebno da razbistri misli i vrati se prirodi. Dva bijela labuda stalno obilaze obalu gdje je pjevač sjedio, dok na terasi vikendice u kojoj je živio neprestano gore svijeće.

Nekada mjesto u kojem se orila pjesma, nakon smrti legende narodne muzike je tiho i mirno. Put do kuće veoma je strm, ali se na kraju puta pored Dunava izdiže bijela kuća koja je sve do kobnog 17. februara bila utočište jednom od najboljih pjevača sa ovih prostora.

– Ovdje je živio kralj. Jednostavno rečeno, otišao je najbolji. Jako sam tužan što se to dogodilo… Zajedno smo pecali godinama. Evo, tačno tamo gdje su dva labuda, to je bilo njegovo mjesto za pecanje. Tamo je odlazio svakog dana kada je želio mir i u tišini je pecao. Obožavao je da peca smuđa, uživao je. S obzirom na to da je u gradu ogromna gužva, on je ovdje dolazio kada je želio da se odmori i nađe mir. Čujete samo ptice, krave i konje i to je to. Šaban nikada nije bio uobražen, uprkos tome što je bio velika zvijezda. Ovdje to nije pokazivao. Svi su ga voljeli i poštovali. Mi pecaroši smo odlučili da mu postavimo spomen-tablu na mjestu gdje je volio da peca. Baš na tom pijesku ćemo je staviti, za mjesec dana maksimalno, samo da se dogovorimo šta ćemo da napišemo, to će biti posljednji pozdrav od kluba pecaroša – kaže komšija Milovan, koji dodaje i da je u više navrata pitao Šabana kada će zajedno ponovo ići u Ameriku.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

IZVOR:(Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *