(VIDEO) Apsolutno ludilo: Šest golova, intervencija VAR-a, crveni karton, promašen penal u najlhadnijoj utakmici u historiji lige – X-Portal
Sport

(VIDEO) Apsolutno ludilo: Šest golova, intervencija VAR-a, crveni karton, promašen penal u najlhadnijoj utakmici u historiji lige

Na kraju su Dick’s Sporting Goods Park najzadovoljniji napustili gledatelji. Osim što su mogli uživati u snježnim radostima, vidjeli su odličnu utakmicu u kojoj je palo čak šest pogodaka, a domaća je ekipa do boda došla na izuzetno dramatičan način.

Andre Shinyashiki je u 94. zabio za 3:3 i donio Coloradu vrijedan bod. Dodatno vrijedan jer je domaći sastav od 27. minute bio s igračem manje nakon što je na intervenciju VAR-a isključen Sjöberg jer je rukom zaustavio loptu na crti i spriječio pogodak. Gosti nisu zabili iz penala, ali jesu iz odbijanca.

No, iako je to rekordno niska temperatura što se tiče  MLS-a, nisu Amerikanci došli ni blizu Norvežanima. Rosenborg je 2010. godine ugostio Bayer iz Leverkusena u dvoboju Evropske lige, a u trenucima kad je počinjala utakmica, živa se spustila na -14 Celzijevih!

Bivši ruski reprezentativac Andrej Aršavin jednom je prilikom istaknuo da je igrao utakmice u tamošnjem prvenstvu na -10 stepeni, ali najčudniji događaj vezan uz „antarktičke“ uslove zbio se prije 128 godina!

Blackburn je gostovao kod Burnleya po jakom vjetru i gustom snijegu. Već nakon 25 minuta gubili su 3:0, a na početku drugog poluvremena nisu se pojavili! Tačnije, odbili su istrčati na teren, samo je golman Herbie Arthur smogao hrabrosti izaći na tu zimu. Burnley je krenuo u prvi napad u drugom dijelu, Arthur tražio od glavnog suca ofsajd i gnjavio ga nekoliko minuta oko toga pa je ovaj odlučio prekinuti utakmicu!

IZVOR:(sport1.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *