Uefa je kaznila Nenada Bjelicu! ‘Modri’ na Benficu bez trenera ! (FOTO) – X-Portal
Sport

Uefa je kaznila Nenada Bjelicu! ‘Modri’ na Benficu bez trenera ! (FOTO)

Iz Uefe je na Dinamovu adresu stigla kazna za Nenadu Bjelicu koji zbog isključenja protiv Viktorije Plzen neće smjeti voditi klub u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice na Maksimiru 7. ožujka (18:55 sati). Uefa je Bjelicu suspendirala na jednu utakmicu tako da će moći voditi uzvrat koji Dinamo igra u Portugalu 14. ožujka.

Podsjećamo, Uefa je nakon utakmice protiv Viktorije protiv Dinama pokrenula četiri disciplinska postupa. Dva su se odnosila na navijače (bacanje predmeta i pirotehnika), jedan na organizaciju utakmice (zakrčene stube) i jedan na crveni karton Bjelici. Dinamo je zbog bacanja predmeta, pirotehnike i zakrčenih stuba dobio 30 tisuća eura kazne. Još 33 tisuće Uefa je Dinamu odrezala zbog utakmice protiv Anderlechta prošle godine, zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača u teren. Ukupno je ove sezone Dinamo platio 234 tisuće eura Uefi.

Što sve Bjelica smije raditi

Iz Uefe je stiglo i priopćenje što točno Nenad Bjelica smije ili ne smije raditi za vrijeme utakmice. Trener Dinama može sudjelovati na službenoj konferenciji za novinare dan prije utakmice. Ako ne može doći na tu presicu, na njoj mora biti pomoćni trener. U Dinamu je to Austrijanac Rene Poms. Na dan utakmice Bjelica može utakmicu gledati s tribina, ali ne smije komunicirati s momčadi ili biti prisutan u svlačionici, tunelu ili svim tehničkim prostorima prije i za vrijeme utakmice.

Nenad Bjelica tu se smije pojaviti tek 15 minuta poslije utakmice, a tada opet može biti dostupan medijima. Ako trener ne želi davati izjave za medije, niti posjetiti presicu poslije utakmice, to je obvezan učiniti pomoćni trener. Zanimljivo, nigdje nije naznačeno kako Nenad Bjelica ne može tijekom utakmice komunicirati sa svojom klupom, već piše kako ne smije komunicirati s momčadi.

Opet, u Maksimiru vjeruju kako se to odnosi i na komunikaciju sa svojim stožerom tijekom utakmice, pa se Dinamo i Nenad Bjelica tu najvjerojatnije neće kockati.

Nenad Bjelica isključen je pred kraj prvog poluvremena protiv Viktorije Plzen. Dinamov trener tražio je aut nakon jednog duela uz aut liniju, a potom je htio uzeti loptu koju je imao češki igrač Milan Havel. Rumunjski sudac Istvan Kovač poslao ga je na tribinu.

Zagreb: Trener Bjelica isključen u posljednjim minutama prvog poluvremena | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagreb: Trener Bjelica isključen u posljednjim minutama prvog poluvremena | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagreb: Dinamo i Viktorija u uzvratnoj utakmici Å¡esnaestine finala Europa lige | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Voki-toki Bjelica

Nije to isključenje poremetilo plave.

Uostalom, Nino Bule je hladno u poluvremenu, kad su ga pitali što će sad, objasnio:

– Ništa, dogovorit ćemo se. Rene će voditi utakmicu, a Bjelica će telefonirati – rekao je Nino Bule. 

I tako je bilo.

Bjelica je stajao ispod novinarske lože i nastavio voditi Dinamo ‘preko veze’.  Uz njega je stao Marko Vukelić, pomoćnik sportskog direktora, koji je imao voki-toki i sve što mu je Bjelica govorio prenosio je Ninu Buli i Reneu Pomsu na klupi.

Funkcioniralo je protiv Viktorije, ali čini se da u Dinamu, unatoč pravilima iz Uefe koja nisu potpuno jasna, neće riskirati.

foto: Antonio Bevanda/24sata

foto: Antonio Bevanda/24sata

foto: Antonio Bevanda/24sata

Zagreb: Trener Bjelica isključen u posljednjim minutama prvog poluvremena | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

IZVOR:(24sata.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *