NEVJEROVATNO! Zašto Lionel Messi ignoriše loptu u “prve tri minute” igre! (FOTO) – X-Portal

NEVJEROVATNO! Zašto Lionel Messi ignoriše loptu u “prve tri minute” igre! (FOTO)

Why Lionel Messi Ignores The Ball In The “First Minutes” Of A Game
 

U sjajnoj priči o tome kako se Barselona priprema za budućnost fudbala, 55-godišnjakinja, koja je zamijenila Luis Enriquea kao menadžera u 2017, opisuje koliko je njegovih igrača "interpretiralo igru". On je za The Financial Times rekao da "ne možete misliti, morate igrati" kada ste na terenu. Ali on priznaje da je Lionel Messi - petostruki Ballon d'or Winner - izuzetak od te metodologije. Messi često zadržava "prve minute" svake utakmice za tumačenje.

Image: PA
Umesto da se uključi u početne faze, on ignoriše loptu i ispituje branioce opozicije šetajući oko njih. Messi gleda svaki korak sa detaljnim detaljima, fiksirajući svaki pokret opozicione pozicije u svojoj glavi dok uočava slabosti u njihovoj igri. "Kako igra napreduje, on postaje sve pomalo. Ali on savršeno zna gdje su slabosti rivala." Valverde je rekao.

U tom filmu predsednik kluba Josep Bartomeu govorio je o tome kako su igrači odbacili Barcu u prošlosti zbog neverovatnog takmičenja u ekipi.

Sa igračima kao što su Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta u svojim redovima u godinama koje su prošli, bilo je teško provaliti u ekipu:

"Nisu svi igrači koje sam htjela potpisati došli u Barcelonu." objašnjava Bartomeu.
Image: PA
"Imam primjere koje ne mogu reći - vrlo važni igrači sada igraju u drugim klubovima. Rekli smo im da dođu, bili su uzbuđeni, ali u posljednjem trenutku su rekli:" Ne mogu se potpisati jer ću biti na klupi ". "Mi ih ne želimo. Ponekad nisu dovoljno jaki da kažu:" Gde želiš da igram? Xavi svira, zašto me želiš? Neću da igram u poziciji Lionela Messija? Ja ne mogu, '' Jedno je sigurno, Barselona nikada neće moći da zameni Lionela Messija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *