TRANSFER BOMBA! Manchester United za 115 miliona eura dovodi “novog Ronalda” iz Benfice! (FOTO) – X-Portal

TRANSFER BOMBA! Manchester United za 115 miliona eura dovodi “novog Ronalda” iz Benfice! (FOTO)

Manchester United za 115 miliona eura dovodi "novog Ronalda" iz Benfice

Nevjerovatni 19-godišnji Portugalac, koji može da igra oba krila, ali i lažnu devetku, zapalio je Evropu ove sezone i privukao na sebe pažnju svih najvećih klubova.

Navijači Benfice uvijek će ga pamtitti po golu protiv Sportinga za 1:1 u 86 minuti derbija. Dvije utakmice nakon toga ponovo je ušao s klupe i postigao gol, a onda je preselio na klupu, da bi u posljednjim utakmicama bio član prve postave. U januaru je proglašen i za igrača mjeseca.

U posljednja četiri nastupa u prvenstvu postigao je tri gola i upisao četiri asistencije, a odigrao je obje utakmice protiv Galatasaraya i šesnaestini finala Evropske lige u kojima je Benfica izborila osminu finala s Dinamom.

Upravo na ovoj posljednjoj utakmici sa Galatasarayem bili su skauti Manchester Uniteda, koji su, prema navodima FOX-a, odlučili da na ljeto krenu u lov na mladog Portugalca. Benfica je u njegov ugovor stavila odštetnu klauzulu od 115 miliona eura, ali teško da su mogli sanjati de će je neko aktivirati već ovog ljeta.

Kako pišu engleski mediji, to će se siugrno desiti, a Manchester je najbrži u utrci za buduću portugalsku zvijezdu. Prage ga još i Barcelona, Chelsea i Bayern, ali su iz Uniteda izgleda bili najbrži.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *