OTKRIVAMO: Zbog čega Manchester United prska travnjak bijelim lukom? (VIDEO) – X-Portal

OTKRIVAMO: Zbog čega Manchester United prska travnjak bijelim lukom? (VIDEO)

U Liverpoolu mogu odahnuti: Zbog čega Manchester United prska travnjak bijelim lukom?

asno je da svi nestrpljivo očekuju duel starih rivala koji nam tradicionalno ponude spektakularan fudbal, ali i borbu na tribinama. Utakmice Uniteda i Liverpoola su sigurno jedan od najvećih događaja u Engleskoj i nije čudo što se danima piše samo o meču koji se sutra igra na Old Traffordu.

Jutros je glavna tema među navijačima Liverpoola bio snimak kojeg je objavio Sky Sports, a vezan je za travnjak na Old Traffordu. Oni su sigurni da je United spremio protiv njihovog tima neku zavjeru, jer su jučer po terenu prskali bijeli luk što se jasno vidi na snimku.

Međutim, odmah je stiglo objašnjenje da Manchester United ne planira ništa kako bi otežao igru Liverpoolu, te da je to sasvim normalna stvar. Bijeli luk se stavlja na travnjak kako bi se ubili paraziti, te kako bi trava bila u što boljem stanju.

Da to zaista funkcioniše najbolje dokazuje činjenica da gotovo svi engleski klubovi koriste ovu taktiku, te da daje sjajne rezultate. Kada se naredni put budete čudili kako su tereni u Engleskoj u tako dobrom stanju znajte da je tajni recept za to veoma jednostava, na to je bijeli luk.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *