Defanzivac Uniteda prvu platu iskoristio na sjajan način: “Izašli smo ispred i vidjeli…” – X-Portal

Defanzivac Uniteda prvu platu iskoristio na sjajan način: “Izašli smo ispred i vidjeli…”

Defanzivac Uniteda prvu platu iskoristio na sjajan način: "Izašli smo ispred i vidjeli..."

Mladi Dalot je u United stigao iz Porta za 22 miliona eura, dobio je i bogat ugovor, ali prvu platu na Old Traffordu nije potrošio na sebe.

Naime, on je odlučio pomoći klubu, školi fudbala u Bragi, u kojoj je napravio svoje prve fudbalske korake prije nego što se pridružio omladinskom pogonu Porta.

Diogo je tako svojoj nekadašnjoj školi fudbala kupio minibus koji će mali fudbaleri koristiti da putuju na treninge, a poklon je “začinio” svojim potpisanim dresom.

“Diogo nam je poslao dres sa svojim potpisom, a tokom razgovora preko Skypea nam je rekao da izađemo izvan prostorija škole. Tada smo vidjeli da je ispred parkiran minibus… Nov i potpuno adaptiran našim potrebama. Jako smo zahvalni zbog Diogovog iznenađenja. Sve je držao u tajnosti. Rekao nam je da od svoje prve plate u Unitedu želi kupiti poklon za školu. Mi smo mali klub i škola, tako da nam je svaka pomoć važna”, izjavila je za EPSN Adriana Garcija, osnivačica i koordinatorica pomenute škole fudbala, pa dodala:

“Kada god dođe u Bragu posjeti nas, gleda utakmice i priča sa našim mladim fudbalerima. On je velika inspiracija za njih”.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *