IZDATO UPOZORENJE, PREKINUTA PROIZVODNJA NUTELLE: Budite oprezni, ovo je razlog! (FOTO) – X-Portal
Vijesti

IZDATO UPOZORENJE, PREKINUTA PROIZVODNJA NUTELLE: Budite oprezni, ovo je razlog! (FOTO)

Italijanski proizvođač slatkiša Ferrero privremeno je prekinuo proizvodnju u najvećoj fabrici za proizvodnju namaza Nutella zbog problema oko kvaliteta.  

U fabrici u Normandiji proizvodi se trećina svih tegli Nutelle namijenjenih globalnom tržištu, objavljeno je na sajtu kompanije.

nutella-martini-hazelnut-spread

“Mi smo u utorak nakon čitanja rezultata kontrole kvaliteta u fabrici Viler-Eskal primijetili defekt kvaliteta na jednom od polugotovih proizvoda koji se koristi u proizvodnji Nutelle i Kinder Buena”, saopćila je kompanija Ferrero, objavio je EuroNews.

U saopćenju se dodaje da se radi o privremenoj suspenziji iz predostrožnosti kako bi nadležni proveli odgovarajuće istrage.

nutella1

“Za sada možemo da kažemo da nijedan naš proizvod koji je sada na tržištu nije pogođen ovom situacijom i isporuka našim potrošačima nastavlja se bez problema”, navodi se u saopćenju.

Namaz Nutella od čokolade i lješnika veoma je popularan u Francuskoj, pa su veliki popusti ovih proizvoda prošle godine doveli do tuče u prodavnicama.

nutella

Kompanija Ferrero, koja proizvodi praline Ferrero Rocher i Kinder jaja, saopćila je da je u periodu od avgusta 2017. do 30. augusta 2018. godine zarada od prodaje bila 10,7 milijardi eura.

IZVOR:(novi.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *