Kada je Šaban 1978. godine napisao OVU PJESMU, sve kolege su rekle da je to PROMAŠAJ, a onda je prodata u 400.000 primjeraka i oborila SVE REKORDE! (FOTO) – X-Portal
Showbizz

Kada je Šaban 1978. godine napisao OVU PJESMU, sve kolege su rekle da je to PROMAŠAJ, a onda je prodata u 400.000 primjeraka i oborila SVE REKORDE! (FOTO)

Čak i ako ga niste slušali, kada čujete prve taktove “Dođi da ostarimo zajedno”, znaćete da je to pjesma Šabana Šaulića. Riječ je o pjevaču koji je u staroj Jugoslaviji imao veću zaradu i od Zdravka Čolića, “Dugmića” i Srebrnih krila zajedno, a da se razumijemo, oni su bili veoma popularni.

Pjesma “Dođi da ostarimo zajedno” prodata je 1978. godine u 400.000 primkeraka, što je bio apsolutni rekord u bišoj Jugoslaviji. Iako vjerujeme da već jeste, pustite ovu pjesmu i večeras u znak pozdrava i oprosta od ove velike zvijezde, kralja narodne muzike, neponovljivog Šabana Šaulića.

“Nisi me volela u ono vreme, a ja sam želeo samo jedno sada kad nismo mi mladi ko nekada dođi da ostarimo zajedno”, stihovi su uz koje je najviše čaša slomljeno i najviše slomljenih srca liječilo tugu. I tako će i ostati još dugo godina.

screenshot-2-convertimage-1000x0

Šaban je u jednom intervjuu izjavio da njegovh pedeset godina karijere najbolje oslikava pjesma ”Dođi da ostarimo zajedno”. 

IZVOR:(novi.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *