SKANDAL: Gareth Bale dobija 12 utakmica suspenzije! (FOTO) – X-Portal
Sport

SKANDAL: Gareth Bale dobija 12 utakmica suspenzije! (FOTO)

Real Madrid je u gradskom derbiju savladao Atletico rezultatom 3:0, a sjenu na kompletnu fudbalsku predstavu je bacila nevjerovatna gestikulacija Garetha Balea.

29-godišnji Bale je postigao posljednji pogodak na utakmici nakon što je ušao u drugu poluvremenu. Sav bijes i frustracije je ‘iskalio’ prilikom proslave istog.

On je prvo mahao desnom rukom u blizini glave, da bi potom prekrstio ruke i na uvrjedljiv način pokazao desnu ruku navijačima domaćeg tima. Iako mu je gol pomogao da utiša glasne navijače domaćeg tima, vjerovatno mu neće pomoći u nastavku sezone.

View image on Twitter

“U 73. minuti utakmice, nakon što je postigao treći gol, igrač Real Madrida Gareth Bale, koji je bio izviždan od strane domaćih navijača, slavio je tasko što je digao desnu ruku u visini glave i provokacijski gestikulisao. Onda, napravio je moguću gestikulaciju pogrdnog značenja tako što je prekrstio ruke i desnu podigao u visini glave”

“Ako se ispostavi da je to tačno, ofanzivac će biti sankcionisan suspenzijom od četiri do 12 utakmica. Ako je samo u pitanju animozitet prema navijačima, suspenzija može trajati od jedne do tri utakmice” – stoji u saopštenju lige.

Embedded video

IZVOR:(sportam.info)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *