Zašto je Zvezda prodala Luku Jovića za “siću”, a danas Real i Barsa nude za njega 45 miliona evra? (VIDEO) – X-Portal
Sport

Zašto je Zvezda prodala Luku Jovića za “siću”, a danas Real i Barsa nude za njega 45 miliona evra? (VIDEO)

Momak koji je prve fudbalske korake započeo na Marakani, sada je jedan od najtraženijih fudbalera sveta i najbolji strelac Bundeslige.

Još u juniorskim danima u Zvezdi je važio za velikog talenta, a na Marakani su znali da imaju u svojim redovima “zlatnu koku”, koja može da im donese milione od transfera.

Jović je kao klinac gurnut u vatru u Zvezdi, debitovao je sa 16 godina, 9 meseci i 25 dana i time postao najmlađi debitant u istoriji kluba u to vreme, oborivši rekord Dejana Stankovića.

Luka Jović sa 16 godina, pored njega je Mihailo Ristić; Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezdan Terzić je prvi kod njega prepoznao da se radi o napadaču koji ima potencijal da bude svetska klasa. Mnogi su se podsmevali njegovom nadimku koji je dao Joviću – “srpski Falkao”, a takođe mu je dao i broj 9 na dresu, iako je u to vreme bio zauzet.

Ali, Zvezda nije imala vremena da čeka da Jović postane “ubica” kakav je danas u Frankfurtu. Zato je morala da prihvati prvu ponudu koja je došla za njega, a ona je došla u poslednji čas, u momentu kada je UEFA Zvezdi pretila oduzimanjem bodova i izbacivanjem u niži rang takmičenja, zbog neplaćenih dugovanja prema bivšem igraču – Gžegožu Bronovickom.

Luka Jović u dresu Zvezde; Foto: crvenazvezdafk.com

– Ja sam u martu 2017. založio svoj stan i stan svojih roditelja da dobijemo licencu. Stavio sam hipoteku da bi dobili kredit za licencu.

– Mi da nismo prodali procente za Luku Jovića, Zvezda bi tada bila izbačena. Sa ove vremenske distance to deluje drugačije, ali…Sećam se, 15. novembar je bio rok da se plati 800.000 evra. Rok koji smo dobili od FIFA, rok da se plati Bronovicki, glasio je da se Zvezdi oduzima šest bodova ako ne plati i daje se novi rok od 30 dana da se ponovo uplati. Ako se ni tada ne plati. Zvezda ide u niži rang takmičenja.

Zvezdan Terzić u svom domu tokom intervjua za Telegraf; Foto: Marko Jovanović

– Mi smo 11. novembra, dakle, četiri dana pre roka, prodali procente za Luku Jovića da Zvezdi ne oduzmu šest bodova i da je ne izbace u niži rang.

– Svaki dan smo “hendlovali” neke aveti iz prošlosti. Svaki dan neki sudski sporovi. Ne možeš da dovedeš nikoga, jer ti nijedan igrač ne veruje. Ne veruju ti klubovi i neće da sarađuju – opisao je Terzić, što možete videti u snimku na početku teksta.

Tako je Luka Jović bio Zvezdin spas, iako klub nije mogao da čeka još nekoliko godina, da on potpuno sazre kao igrač i da ga proda u višemilionskom iznosu.

Ali, i sada Zvezda može solidno da zaradi od mega-transfera Jovića, jer bi u slučaju da se obistini transfer u Real Madrid ili Barsu od 45.000.000 evra, Zvezda dobila oko 1,5 miliona.

IZVOR:(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *