VELIKA TAJNA! Sportski direktor Juventusa otkrio kako su doveli Cristana Ronalda! (FOTO) – X-Portal

VELIKA TAJNA! Sportski direktor Juventusa otkrio kako su doveli Cristana Ronalda! (FOTO)

Sportski direktor Juventusa otkrio kako su doveli Cristana Ronalda

Gazzette dello Sport otkriva kako je Juventus uspio realizovati njegov transfer vrijedan 117 miliona eura.

Objašnjavajući proces pregovora, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici, priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige prvaka nisu sreli Real Madrid i Juventus.

“Uoči uzvratne utakmice, prišao nam je Ronaldov menadžer Jorge Mendes. Pred njim sam pohvalio Cristiana Ronalda, a on mi je odgovorio:’Napusti li Real Madrid, Crisitano Ronaldo želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati.’ Bio sam zatečen”, otkrio je Paratici, te je dodao:

“Uskoro su slijedili razgovori. Kada smo pregovarali oko trasnfera Cancela, više vremena smo provodili diskutirajući o transfer Ronalda. Jorge Mendes bio je krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi da potpiše za Juventus. Rekao mi je:’Ronaldo je igrao za Manchester United, a potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova sa historijom, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će.’Ponovo sam bio iznenađen”, rekao je Paratici.

Juventusova uprava je odobrila transfer, a zadatak da realizira transfer pripao je upravo Paraticiju.

“Na pregovore sam stigao pripremlje. Rekao sam Mendesu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte.’Ovo je godišnja plata, a ovo odšteta koja treba pripasti Real Madridu’, rekao mi je Mendes. Odgovorio sam mu:’Moram razmisliti, čut ćemo se za nekoliko dana.’Naravno, nismo razmišljali”, završio je Paratici.

Cristiano Ronaldo u prvih sedam mjeseci, odnosno u 31 službenoj utakmici postigao je 20 golova i upisao 10 asistencija.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *