KAKVA EMOCIJA! Blaszczykowski potpisao za Wislu, plata zbog teške situacije samo 100 eura! (FOTO) – X-Portal

KAKVA EMOCIJA! Blaszczykowski potpisao za Wislu, plata zbog teške situacije samo 100 eura! (FOTO)

Blaszczykowski potpisao za Wislu, plata zbog teške situacije samo 100 eura

Kada je poljski nogometaš Jakub Blaszczykowski 2007. godine napustio Wislu iz Krakova i pojačao Borussiju Dortmund, obećao je da će se jednog dana vratiti u klub koji ga je doveo na veliku nogometnu scenu. Nakon 12 godina, to obećanje je i ispunio i to u nevjerovatnim okolnostima.Naime, Blaszczykowski je i zvanično potpisao za Wislu i to u trenucima kada je klub u velikoj finansijskoj krizi, a on je nedavno odlučio pomoći poljskom klubu te im je uplatio blizu 300.000 eura kako bi izmirli barem dio dugovanja. 

Sada je ovaj nogometaš potpisao šestomjesečni ugovor s Wislom i to za platu od oko 100 eura, što je prema poljskom zakonu minimalna plata koja se može dati profesionalnim igračima.

O kakvom se gospodinu radi najbolje pokazuje da će i tih 100 eura ići u dobrotvorne svrhe, odnosno za organizaciju koja će kupovati karte za utakmicu Wisle koje idu za djecu iz sirotišta. 

Blaszczykowski je Wislu napustio 2007. godine nakon što je za klub odigrao 51 utakmicu, a u periodu od 2007. do 2016. godine nosio je dres Borussije Dortmund. Za Milionere je odigrao ukupno 197 utakmica, postigao je 27 pogodaka, a igrao je još za Fiorentinu i Wolfsburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *