SPREMITE KOKICE I UŽIVAJTE! NESTAŠNI FUDBALER: Trebao je biti nova velika zvijezda Reala, a na kraju je psovao treneru i pravio probleme! Nije se dobro proveo! (FOTO) – X-Portal
Sport

SPREMITE KOKICE I UŽIVAJTE! NESTAŠNI FUDBALER: Trebao je biti nova velika zvijezda Reala, a na kraju je psovao treneru i pravio probleme! Nije se dobro proveo! (FOTO)

KADA je Royston Drenthe s 20 godina za 14 milijuna eura stigao iz Feyenoorda u Real 2007. godine i u debiju zabio gol s 40 metara, samo rijetki nisu vjerovali da će napraviti veliku karijeru.

Međutim, ubrzo se pokazalo da je jedan od najvećih promašaja Kraljevskog kluba te je Madrid napustio u ljeto 2012. godine. Tokom boravka na Santiago Bernabeuu, Drenthe je odigrao 46 utakmica, a dvije sezone igrao je na posudbama u Herculesu i Evertonu.

Nizozemac je na Goodisonu odigrao sezonu 2011./12., odradio je 21 utakmicu i postigao tri gola. Nakon dugo vremena osjećao se dobro, pronašao je formu i Everton je želio otkupiti njegov ugovor od Reala. Ali tada je sve propalo zahvaljujući samom Drentheu.

”Imao sam nekih problema s trenerom Davidom Moyesom uoči polufinala FA kupa. Danas shvaćam da sam te nesuglasice trebao puno mirnije riješiti. Imao sam sastanak s njim na kojem sam trebao samo sjediti i slušati što mi priča. Počeli smo se prepirati, a u jednom trenutku mi je rekao ‘jebi se’. Prekasno sam shvatio da sam to trebao prešutjeti. Umjesto toga, ja sam poludio, rekao sam mu da odjebe i otišao sam. Da sam poslušao savjete i da mu nisam odbrusio, vjerovatno bih ostao u Evertonu i ko zna kako bi moja karijera izgledala. Na Goodisonu sam pružao najbolje partije”, rekao je Drenthe.

IZVOR:(sport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *