Ronaldo je i zvanično najgori izvođač slobodnjaka u Italiji! (FOTO) – X-Portal

Ronaldo je i zvanično najgori izvođač slobodnjaka u Italiji! (FOTO)

Ronaldo je i zvanično najgori izvođač slobodnjaka u ItalijiCristiano je svojevremeno bio poznat po sjajnim slobodnjacima, ali to vrijeme je davno prošlo, pa je gol protiv Španije na Svjetskom prvenstvu bio jedini za njega iz slobodnjaka tokom 2018. godine.

Zanimljivo, otkad je došao u Italiju, još nije postigao nijedan pogodak iz slobodnjaka, pa su navijači Stare dame s razlogom ljuti na Masimiliana Allegrija što ne pruža šansu Paulu Dybali ili Miralemu Pjaniću.

Njih dvojica su, prije dolaska Ronalda, bili prava opasnost po protivnike iz slobodnjaka, ali otkad je u klub stigao Portugalac, mogu samo stajati po strani dok on namješta loptu.

Inače, Ronaldo je pokušao 13 puta ove sezone ugroziti gol iz slobodnog udarca, ali nijednom nije uspio pa je po tome najgori u Italiji. Ni u Realu nije bio Bog zna kako dobar obzirom da je tek šest posto izvedenih slobodnih udaraca pretvorio u gol.

U Italiji je po ovom parametru ove sezone najuspješniji Arkadiusz Milik koji je postigao dva pogotka iz tri pokušaja, dok je također dobar i Aleksandar Kolarov koji je postigao isto toliko golova ali iz sedam pokušaja. Dvojac koji se može “porediti” sa Ronaldom je Camillio Ciano i Lorenzo Insigne jer obojica imaju nula od osam.

Vjerujemo da bi Dybala i Pjanić bili mnogo uspješniji od Ronalda, ali ostaje pitanje da li će im Allegri pružiti šansu u nastavku sezone da zamijene Portugalca.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *