TUŽNE VIJESTI! DVA RAKA DVIJE POBJEDE! Rochdale”s Joe Thompson se povlači iz fudbala! (FOTO) – X-Portal
Sport

TUŽNE VIJESTI! DVA RAKA DVIJE POBJEDE! Rochdale”s Joe Thompson se povlači iz fudbala! (FOTO)

Joe Thompson, koji je postigao gol koji je zadržao Rochdale u League One posljednjeg dana prošle sezone nakon što je dvaput pobijedio rak, odlučio je objesiti čizme u dobi od 29 godina.

Dvaput je Joe Thompsonu dijagnosticiran rak usred svoje karijere, a dvaput je pobijedio bolest i vratio se kako bi nastavio svoju karijeru i sa relativnim uspjehom.

U 2013. Thompson je dijagnosticiran Hodgkinov limfom dok je igrao za Tranmere, ali se vratio manje od godinu dana kasnije i potpisao za Bury, nakon što mu je istekao ugovor s Tranmereom.

Nakon što se 2016. pridružio Rochdaleu, njegov se rak vratio samo nekoliko mjeseci nakon ožujka 2017., a on je bio vani gotovo godinu dana.

Međutim, vratio se igrajući za klub League One i igrao protiv Spursa na Wembleyu u FA kupu i čak postigao pobjednički gol posljednjeg dana prošle sezone protiv Charltona kako bi zadržao Rochdalea u League One.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Rochdalea u utorak objavio je svoju mirovinu, rekavši:

“Moja odluka da odem u mirovinu bila je jedna od najtežih koju sam ikada morao napraviti. Nakon nekoliko razgovora s mojim stručnjacima i konzultantima, s teškim srcem se povlačim iz igre koju volim.

“Borio sam se kroz neke od najtežih životnih izazova i uspio sam ih prevladati. Međutim, gurnuo sam svoje tijelo do apsolutne granice. Moj um je ojačao, ali s intenzivnim tretmanom kojeg je moje tijelo moralo izdržati tijekom posljednjih šest godina godine više nije u stanju ispuniti zahtjeve profesionalne igre.

“Dugujem to svojem tijelu i mojoj obitelji koja me je više puta vidjela kako prolazim kroz pakao. Želim im zahvaliti, osobito mojoj supruzi Chantelle, mojoj mami Michelle, bratu Reubenu i mojoj čudesnoj kćeri Luli. Svi ste bili moje svjetlo u mojim najmračnijim danima.

“Također bih htio iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svojim suigračima, mom menadžeru Keithu Hillu i svim zaposlenicima u Rochdaleu. Vi ste doista nevjerojatna grupa ljudi. Hvala vam na podršci i vjeri koju ste mi pružili tijekom godina Čast je i privilegija raditi zajedno sa svima vama i stvarati uspomene koje ću zauvijek njegovati. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *