“Emiliano se tu noć uopšte nije htio ukrcati u avion, ali ga je neko natjerao da to uradi” (FOTO) – X-Portal

“Emiliano se tu noć uopšte nije htio ukrcati u avion, ali ga je neko natjerao da to uradi” (FOTO)

"Emiliano se tu noć uopšte nije htio ukrcati u avion, ali ga je neko natjerao da to uradi"

Prije dvije sedmice potvrđeno je da je nestao avion u kojem je bio Emiliano Sala, a u nedjelju je pronađena olupina istog na dnu mora u Engleskom kanalu. U avionu se nalazi i jedno tijelo, no još uvijek nije poznato da li se radi o Sali ili pilotu koji je upravljao avionom.

Ova tragedija je žestoko uzdrmala fudbalski svijet, ali sigurno najviše Salinu porodicu. Oni čak skupljali novac da se istraga nastavi i na kraju su uspjeli pronaći avion, no nažalost na dnu mora.

Dosta prašine izjavom je podigao Salin prijatelj Maximiliano Duarte koji je rekao da se te noći čuo sa Salom i da Argentinac uopšte nije htio putovati za Cardiff.

“Emiliano nije htio da uđe u avion i ide tu noć za Cardiff. Čuli smo se tog dana i rekao mi je da želi da ostane u Nantesu i da ujutro ide za Vels jer je bio previše umoran za putovanje. Ne znam ko je na kraju odlučio da mora putovati baš tu noć i želim da se nađu odgovorne osobe za to. Neko sigurno stoji iza toga, a ja kao dokaz imam poruke gdje piše da mu se ne ide. Od te noći ne mogu mirno da spavam. Ne želim ništa da govorim i želim samo da se sazna ko ga je natjerao da se vrati u Cardiff tu noć”, rekao je Duarte.

IZVOR:(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *