Pogledajte kako izgleda najmoderniji stadion na svijetu! (FOTO) – X-Portal
Sport

Pogledajte kako izgleda najmoderniji stadion na svijetu! (FOTO)

U ovogodišnjem Super Bowlu, 53. finalu NFL-a, u noći na ponedjeljak igrat će New England Patriots i Los Angeles Rams.

Utakmica će se igrati u Atlanti na impresivnom Mercedes-Benz Stadiumu koji je otvoren u augustu 2018. godine za potrebe MLS momčadi Atlanta United, sveučilišnog američkog nogometa i NFL momčadi Atlanta Falconsa.

020219Mercedes

Izgradnja impresivnog stadiona koštala je 1,6 milijardi dolara, a u usporedbi s najboljim europskim stadionima takav stadion može se vidjeti samo u Americi.

Krov Mercedes-Benz Stadiuma kad je otvoren podsjeća na sokola raširenih krila, što je simbol Atlanta Falconsa. Kad je lijepo vrijeme, stadion otvara 40 metara visoka staklena vrata kako bi ušao svježi zrak.

Na otvoru krova stadiona postavljen je kružni semafor ukupne dužine 335 metara koji bi, da ga rastegnete, bio duži od Eiffelova tornja. Unutar stadiona postavljeno je 2500 televizora na kojima se može gledati utakmica.

0202Atlanta3

Na stadionu se nalazi šank dug 100 metara na kojemu se poslužuje jelo i piće, a Atlanta ima najniže cijene u SAD-u. Tako možete dobiti hot-dog, kokice i čašu gaziranog pića koju možete ponovno puniti za samo 45 kuna.

Jednostavno, Amerikanci su izgradili stadion koji graniči sa znanstvenom fantastikom!

IZVOR:(sportam.info)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *