POROCI SU IM UNIŠTILI KARIJERE: Bili su na vrhu svijeta, ali je flaša bila jača od SVEGA! (FOTO) – X-Portal
Sport

POROCI SU IM UNIŠTILI KARIJERE: Bili su na vrhu svijeta, ali je flaša bila jača od SVEGA! (FOTO)

Flaša i sport ne idu zajedno… Tako bi bar trebalo da bude. Međutim, u praksi je situacija ipak drugačija Predstavljamo vam “crnu listu” najvećih cugera u svijetu fudbala.

Pol Gaskojn

paul-gascoigne

Prvo mjesto zauzima svakako Pol Gaskojn, engleski fudbaler koji je važi za jednog od najtalentovanijih u svojoj generaciji, ali ga je ljubav prema alkoholu spriječila da dostigne sam vrh. Gaskojn je čak boravio i u ustanovama za odvikavanje od ove supstance, ali ni to nije pomoglo. I danas ovom Englezu druženje sa čašicom stvara probleme.

Garinča

garincha

Iako je bio jedan od najboljih fudbalera kojeg je imala ova planeta, Garinča je u 49. godini života preminuo upravo od posljedica koje mu je zadalo druženje sa alkoholom. Brazilac koji ispisao istoriju svjetskog fudbala cijelu karijeru je proveo u domovini, a najbolje partije pružao je u dresu reprezentacije.

Džordž Best

best10

Legenda Mančester Junajteda ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera koji je igrao na Ostrvu, ali majstorije koje je pružao na travnatom terenu, upropastio je zbog ljubavi prema flaši. U svojoj desetogodišnjoj karijeri u dresu Crvenih đavola, sve vrijeme se borio sa zavisnošću, koju je kasnije liječio u manjim sredinama, a preminuo je u 59. godini.

Sokrates

socrates1

Brazilski doktor u kopačkama svoju briljantnu karijeru začinio je alkoholom i stao u red fudbalera kojima je bio bitniji provod od zdravog načina života. Sokrates je jedan od rijetkih fudbalera koji je sreću okušao u Evropi, a tada jaka Fiorentina njemu nikako nije odgovarala, upravo zbog nedovoljne slobode da se druži sa čašicom. Preminuo je u 59. godini.

Adriano

adriano2

Najsvežiji primer na ovom spisku svakako jeste brazilski as Adriano, koji je nastupajući za Inter  pokazao do tada rijetko viđen talenat. Smiješila mu se blistava karijera, pružao je nesvakidašnje partije, a onda se okrenuo brazilskom načinu života, koji je podrazumevao litre i litre alkoholnih pića uz žurke do zore. Izgubio je kontrolu, veliki klubovi su bili nezaintresovani za njega, te on sada igra u Americi.

IZVOR:(Sport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *