KAKVA PLJAČKA: Zadnju utakmicu je odigrao 2015. godine, a pogledajte koliko novca je zaradio Marković za to vrijeme u Liverpoolu! – X-Portal
Sport

KAKVA PLJAČKA: Zadnju utakmicu je odigrao 2015. godine, a pogledajte koliko novca je zaradio Marković za to vrijeme u Liverpoolu!

U Engleskoj je Lazar Marković tema dana. Njegova avantura u Liverpulu je završena, posljednjih šest mjeseci ugovora provešće u Fulamu, a posljednji meč za “Redse” odigrao je u maju 2015. mnogo prije nego što je Klop sjeo na klupu.

Članovi tog tima bili su Sterling i Riki Lambert, a Stiven Džerard je dao gol, poslednji na Enfildu, protiv Kvins Park Rendžersa. U tom meču Lazar je dobio poslednjih šest minuta, a posljednji start imao je mjesec dana ranije kada su se Redsi izblamirali u polufinalu FA kupa na Vembliju protiv slabe Aston Vile.

Sve to djeluje kao davna prošlost, sakupio je za sve ove godine 34 mečeva za Liverpul, a plaćen je 25 miliona eura.

Od kada je Klop u oktobru 2015. zamijenio Rodžersa, Marković nikada nije dobio šansu, a četiri puta je bio na pozajmicu, u Fenerbahčeu, Sportingu iz Lisabona, Halu i Anderlehtu.

Jedino su Belgijanci željeli da ga otkupe za oko tri miliona, ali se nije dogovorio o svojim uslovima i odbio je transfer u Belgiju, pa ga je Liverpul na početku sezone eliminisao iz prvog tima, trenirao je sa omladincima i igrao za tim do 23 godine.

markovic

Belgijanci su tvrdili da su učinili sve da ubjede Markovića, da je Liverpul spustio cijenu, ali on nije želio da se odrekne plate koje ima u engleskom klubu. Njegova strana priče je da nije novac u putanju.

Matematika kaže ovako, svaki njegov nastup, u odnosu na uloženi novac vrijedio je blizu 400 000 eura po meču, deo plata su mu davali klubovi kod kojih je bio na pozajmici, ali je zaista Liverpul potrošio veliko novac nizašta.

Benfika je inače tada prihodovala polovinu od sume, ostatak je pokupio investicioni fond Pinija Zahavija. Od kada je igrao posljednji put za Liverpul, primio je oko 12 miliona eura, ostalo mu je još milion i po koje će umesto Redsa platiti Fulam.

On ima tek 24 godine, u martu će napuniti 25, nikada nije pravio nikakav problem u klubu, trener mladog tima Nil Kričli kaže da je igrač za primjer, da se sjajno ponašao i da je bio inspiracija za klince u omladinskom timu.

Na kraju, završilo se, sada će imati novu šansu u PL, do kraja sezone, a poslije će biti slobodan kao na grani. Imao je ponude i Bešiktaša, i ruskih klubova, ali je odlučio da ostane u Engleskoj.

IZVOR:(Sport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *