Novak Đoković osvojio Australian Open! (FOTO) – X-Portal
Sport

Novak Đoković osvojio Australian Open! (FOTO)

Dva sata i četiri minute proteklo je od početka današnjeg finala u Melburnu, a fenomenalni Novak Đoković vodi sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2 protiv Rafaela Nadala!

Poslije savršenog prvog seta za Novaka Đokovića, Rafael Nadal je pokušao da na početku drugog ”pokaže zube”. Španac je prvi servirao i taj gem je osvojio bez većih problema za 1:0.

Novak je potom uzvratio još jednim perfektnim servis-gemom, kao što je to činio i u prvom setu, opet bez izgubljenog poena, za 1:1.

I naredna dva gema protekla su na sličan način, ni jedan ni drugi nisu dozvoljavali brejk, ali onda je došao peti gem drugog seta, gde je Đoković ponovo uzdrmao rivala, a onda poslije borbe na mreži uspio da dođe do prvog brejka u drugom setu, za vođstvo od 3:2.

Naravno, igrač Nadalovih kvaliteta se nikada ne predaje, pa je u narednom gemu pružio ubjedljivo najbolji otpor na Novakov servis, ali ni to mu nije bilo dovoljno čak ni za brejk loptu. Đoković uspjeva da dobije i ovaj gem i povede sa već ”opipljivih” 4:2.

Ni tu se srpski teniser nije zaustavio, već je u sledećem gemu dodatno uzdrmao Rafu, još jednim brejkom za fenomenalnih 5:2. Potom mu je ostalo samo da potvrdi osvajanje drugog seta, to je opet učinio na savršen način, za 6:2 i vođstvo od 2:0 u setovima!

U trećem setu je apsolutno dominirao i pobijedio sa 6:3 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *